LGBT-inklusion på arbejdspladsen er emnet i en pressemeddelelse modtaget umiddelbart efter Copenhagen Pride 2013 i slutningen af august fra Q-Factor. Q-Factor er en forening, som arbejder for ligestilling og inklusion på arbejdspladsen med fokus på lesbiske, bøsser, biseksuelle og transpersoner (LGBT personer).

Fokusér på LGBT på arbejdspladsen

PRESSEMEDDELELSE: Efter en festlig pride weekend i København er fokus blevet stillet skarpt på LGBT (lesbian, gay bisexual, transgender) anliggender. Den fornyede opmærksomhed på diskrimination og LGBT-medarbejdere, der ikke er sprunget ud, giver en påmindelse om, at der stadig er mere at arbejde for. Den kommende Nordic LGBT Inclusion Workshop, der afholdes 20. september i København, vil samle nordiske virksomheder og organisationer for at komme med løsninger på, hvordan LGBT-inklusion tages skridtet videre fra en arbejdspladspolitik til reel handling og ændring af arbejdspladsens kultur.

Copenhagen Pride er en periode, hvor LGBT-kulturen i Danmark bliver fejret, men mandag morgen gik en tredjedel af alle LGBT-medarbejderne tilbage i skabet, da de mødte på arbejde. Da fokus bliver stillet skarpt på medarbejdere i skabet efter “LGBT på arbejdspladsen” konferencen hos Nykredit i fredags i forbindelse med Pride Week, er det på tide at gå fra diskussion til implementering.

Business Case
Det momentum, der skabes af en større virksomheds opbakning omkring LGBT-inklusion på arbejdspladsen, kan drive Danmark frem til at være den nye frontfigur i Skandinavien, når det kommer til inkluderende og åbensindede arbejdspladser. Q-Factors undersøgelsesresultater fra 2011 viser, at åbne LGBT-medarbejdere er mere produktive på arbejdet, samtidig med at de er mere loyale over for deres arbejdsgiver, når de sammenlignes med deres kolleger, der ikke er sprunget ud. LGBT-mangfoldighed bliver en stærkere og stærkere business case, mens virksomheder leder efter mangfoldige teams for at kunne løse deres udfordringer med forskellige perspektiver. I de tider, hvor virksomheder er nødt til at reducere deres unødige omkostninger, er det endnu mere relevant at få det meste ud af hver enkelt medarbejder, og fastholdelsen af to- talenter er et vigtigt middel for succes.

“Vi tror på, at de nordiske lande – og især Danmark – er særdeles godt placeret i forhold til at vise hvordan mangfoldighed ikke blot skaber en produktiv atmosfære af kreativitet, men at det faktisk resulterer i innovation for hele verden,” bekræfter Maj Britt Andersen, Vice President, HR & Transformation, EMEA & HR Director, Nordic & Baltics, SAP AG.

“Nordic LGBT Inclusion Workshop vil fokusere på nogle af de vigtigste spørgsmål, der findes blandt danske HR-medarbejdere, når det kommer til LGBT-medarbejdermotivation og -rekruttering. Der vil blive skabt håndgribelige værktøjer til at gå fra diskussion til implementering af LGBT-inklusion på arbejdspladsen.” forklarer Q-Factors direktør og medstifter, Becky Steckhahn-Strohmer.

FAKTA
Nordic LGBT Inclusion Workshop er organiseret af Q-Factor og afholdt af SAP Danmark. Q-Factor er en forening i Odense, Danmark, der arbejder for ligestilling og inklusion på arbejdspladsen med fokus på lesbiske, bøsser, biseksuelle og transpersoner (LGBT personer). LGBT personer repræsentere fem til ti procent af den generelle befolkning. Læs mere på www.qfactor.dk.