Tim Cook, CEO for Apple Inc, forklarer i et indlæg i The Wall Street Journal, hvorfor det er vigtigt, at man fra politisk side sikrer ligestilling og inklusion af LGBT-personer i erhvervslivet. Mennesker der er trygge ved at være sig selv er nemlig også langt bedre medarbejdere.

apple

“Længe inden jeg blev CEO hos Apple, blev jeg opmærksom på et helt grundlæggende faktum: Mennesker er langt mere villige til at give af sig selv, når de oplever, at de bliver fuldt ud anerkendt og inkluderet”.

Sådan starter Tim Cook’s indlæg i The Wall Street Journal, hvor han opfordrer det amerikanske senat til at sikre, at også LGBT-personer bliver inkluderet i antidiskriminationslovgivningen.

“Hos Apple forsøger vi at sikre, at mennesker forstår, at de ikke behøver træde ind ad døren som andre den dem, de er. Vi er dedikerede til at skabe et trygt og imødekommende arbejdsmiljø for alle, uanset etnicitet, køn, nationalitet og seksuel orientering”, fortsætter Tim Cook, der også understreger, at det er det eneste rigtige at gøre:

“Som vi ser det, så handler inklusion af forskelligheder om værdighed og basale menneskerettigheder. Det viser sig så oven i købet at være et stort plus for den kreativitet der driver vores forretning. Vi har konstateret, at når mennesker bliver værdsat for dem de er, så har de både selvtilliden og roen til at yde deres livs bedste arbejdsindsats”.

Apple’s egen antidiskriminationspolitik forbyder forskelsbehandling af homoseksuelle, biseksuelle og transkønnede ansatte, men den amerikanske lovgivning på arbejdsmarkedsområdet omfatter endnu ikke diskrimination af LGBT-personer. Det håber Tim Cook at kunne være med til at få ændret på.

“Hvis vores kolleger ikke kan være sig selv på jobbet, så kan de i hvert fald slet ikke være de bedste udgaver af sig selv. Når det sker, så underminerer vi menneskers potentiale og fratager os selv og vores samfund muligheden for at få det fulde udbytte af de individuelle talenter”, skriver Tim Cook.